menu
undermenu

Bådkøb for begyndere


Gennemgå båden nøje

Udover at gennemgå motoren skal du naturligvis også se nærmere på båden. Her er et par gode råd:

1. Tjeck sæderne for fugt. Hvis båden har stået indendørs i længere tid bør sæderne naturligvis være helt tøre. Hvis båden har stået udendørs i længere perioder og har fået meget vand og fugt kan sæderne og paneler, som indeholder træ være rådne. Sæderne bør sidde godt fast og ikke rokke sig ret meget når man sætter sig i dem. 

2. Såfremt der er gulvtæppe i båden, bør du undersøge om det er alm. gulvtæppe som bruges i et hus eller et "ægte" marinegulvtæppe. Et marinegulvtæppe har den fordel at det tører hurtigere såfremt det bliver vådt.

3. Se efter om batterierne er i god stand uden for meget ir omkring polerne. De skal desuden være sat forsvarligt fast og i lukkede beholdere specielt beregnet dertil. Bemærk at der kan købes specielle batterier til marinebrug.

4. Undersøg om alle elektriske systemer fungerer (positionslys, dykpumper, vinduesvisker, kabinelys, generator osv.) Det er en god ide at tjekke om selve panelet med kontakterne er i god stand indeni. Denne kan ofte skrues løs i løbet af et par minutter.

5. Undersøg om gashåndtag, trim og styring/ rat fungerer korrekt.

6. Åbn alle luger, låger osv for at checke at de er i OK stand.

7. Undersøg om alle instrumenter fungerer (tankmåler, trimmåler, osv)

8. Undersøg om båden lugter af brændstof. Tjek at tanken er i god stand samt at ledningen til tankmåleren er i orden.

9. Sørg for at undersøge båden i ordentligt lys, hvor alle detaljer kan ses. Det er vigtigt at tjekke for ridser og om der er dybere huller i båden. Såfremt båden er angrebet af osmose bør du ikke købe den. Såfremt du er i tvivl kontakt da gerne Dansk Vandsport som kan give dig en beskrivelse af hvordan du undersøger det. Husk ikke kun at se båden når den ligger i vandet, men også når den står på land således du kan se hele bunden.

10. Tjek at alle gennemføringer som går igennem skroget sidder fast og er 100% tætte.Ved bådkøb hos en privat kan du bruge følgende dokument:

Slutseddel - Bådkøb (Kræver Adobe Acrobat Reader, Filstørrelse: 112 KB)

Denne guide er under udarbejdelse og vil snart blive udviddet med følgende afsnit:
- Er prisen rigtig ?
- Hvor kan jeg som nybegynder finde hjælp ?
- Ny eller brugt båd

Vi har lavet en seperat motor-guide som kan findes her: Motor-guide.


Ved at tilmelde dig Dansk Vandsports nyhedsbrev får du besked når der kommer nye guides og når eksisterende guides er blevet opdateret eller udvidet. Du kan tilmelde dig her "Tilmeld Nyhedsbrev"

Copyright © 2006 by Dansk Vandsport - All Rights Reserved.

Webdesign: eventa.dk