menu
undermenu

Havneguide


Der findes utallige små havne i Danmark. Hos Dansk Vandsport synes vi at det er en helt speciel og lidt eventyrlig oplevelse at sejle ind i en havn hvor vi ikke har været før. Mange små, men rigtig hyggelige havne, fortjener en "salgstale" og vi har derfor bestemt at lave en lille guide.

Guiden er alene lavet på baggrund af Dansk Vandsports egne oplevelser.

Aalborg (Marina Fjordpark)
Der findes flere havne i Aalborg. Denne havn er i absolut særklasse pga. deres bådslip som er flere meter bredt og har en hældning der gør at de fleste biler kan trække en båd op af vandet. Såfremt du ønsker at sejle omkring Aalborg er det meget vigtigt at du ser på søkort over området da dybderne er ret uforudsigelige.
Havnen findes på kort 107. Havnen er besøgt August 2005.

Glyngøre
Havnen i Glyngøre er et godt sted at gøre et kort stop. Der findes bådslip, som dog er en smule stejl. Tæt på havnen findes en pølsevogn og et cafeteria hvor der kan købes lidt af hvert. Rundt langs havnen findes borde og bænke hvor man kan sidde og hygge sig mens man spiser sin mad. Vandet omkring Glyngøre er godt til vandsport.
Glyngøre Havn findes på kort 109. Havnen er besøgt Juni 2005.

Jegindø Havn 
En hyggelig lille havn som ligger på Jegindø, (mellem Sillerslev og Venø). Der findes et spisested i havnen men det er forholdsvis dyrt (150-175 for en de fleste retter).
Jegindø Havn findes på kort XXX. Havnen er besøgt Juli 2008
Koordinater:
56° 39,1’ N
08° 38,3’ E

Nykøbing Mors
Haven i Nykøbing er ikke nogen dårlig havn men er ikke specielt hyggelig. Havnen findes i gå-afstand fra gågaden og diverse spisesteder hvilket naturligvis er et plus. Hvis man ønsker at bade, bør man tage til "Østerstrand" som ligger lidt nord for havnen. Her findes også en badebro.  
Nykøbing Mors havn findes på kort 109. Havnen er besøgt junl 2008.
Koordinater:

56° 47,7’ N
08° 52,0’ E

Sillerslev
Sillerslev havn en rigtig hyggelig havn beliggende på Mors. Der findes bådslip på havnen så det er muligt at sætte sin båd i vandet. Det skal bemærkes at det er en smule sejlt. I Sillerslev havn findes der marina/cafeteria hvor der i sommermånederne kan købes mad og drikke. Sillerslev havn har i øvrigt blå flag, og badestranden er i 2004 kåret som den bedste strand på Mors. På badestranden findes der i sommermånederne en badebro. Havnen er et perfekt udgangspunkt for vandsport.
Der findes en flydebro hvor speedbåde kan ligge til.
Koordinater
56° 40,8’ N
08° 43,9’ E


Marinaen har åbent fredag til søndag, 11.00 - 22.00 fra 7 April til 1 oktober.
I perioden 6 Juni til 6 august er der åbent alle dage fra 11.00 - 22.00

Sillerslev havn kan findes på kort 108 og 109. Havnen er besøgt juli 2008

Sillerslev Havn, 25 Juni 2005Venø
Venø havn er også en rigtig lille hyggelig havn. Generelt er folkene rigtig flinke hvilket giver havnen en god atmosfære og havnen endnu hyggeligere at besøge. Naturen omkring havnen er enestående, og du bør "parkere" båden et par timer og tage en gåtur langs stranden eller leje en cykel og tage en tur ned til færgen på sydspidsen af øen. Vandet omkring Venø er perfekt til vandsport da øen giver beskyttelse for blæst og dermed færre bølger. Hvis man derimod er helt vild med bølger er der kun en kort sejltur til den anden side af øen.
Havnen har flydebro hvor speedbåde kan ligge til.

I havnen findes der et cafeteria og en sejlerstue.

Havnen findes på kort 108 og er besøgt Juli 2008.

Flere havnebeskrivelser er på vej.

Såfremt du ønsker en "generel" beskrivelse af alle havne i DK, skal du klikke her: http://www.danskehavnelods.dk/.

Ved at tilmelde dig Dansk Vandsports nyhedsbrev får du besked når der kommer nye guides og når eksisterende guides er blevet opdateret eller udvidet. Du kan tilmelde dig her "Tilmeld Nyhedsbrev"

Copyright © 2006 by Dansk Vandsport - All Rights Reserved.

Webdesign: eventa.dk